ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
O Κενυάτης Eliud Kipchoge είναι μακράν ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος του κόσμου τα τελευταία 3 χρόνια.

Όλη η φίλαθλη δρομική κοινότητα περίμενε και περιμένει από αυτόν ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση του μαραθωνίου, κάτι το όποιο ο Κενυάτης κυνήγησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Βερολίνο όπου πριν τον αγώνα είχε θέσει σαν ξεκάθαρο στόχο την βελτίωση της καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών.

Αν και στο Βερολίνο ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαίτερα υψηλός με τον Bekele και τον Kipsang να έχουν τους ίδιους στόχους η κούρσα δεν ήταν αυτή που περιμέναμε καθώς οι εγκαταλείψεις και η κακοκαιρία κράτησαν τον ΚIpchoge που έκοψε πρώτος το νήμα σε 02:03:32 μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ (θυμηθείτε τι έγινε στην κούρσα εδώ).

Πλέον επόμενος σταθμός για τον Kipchoge είναι ο μαραθώνιος του Λονδίνου στις 22/4. Οι συνθήκες του αγώνα αναμένεται να μοιάζουν αρκετά με αυτές του Βερολίνου καθώς εκτός από το δεδομένο του ότι η διαδρομή είναι εξίσου γρήγορη αναμένονται μεγάλα ονόματα στην γραμμή της εκκίνησης αφού εκτός απο τον KIpchoge έχει κλείσει ήδη η συμμετοχή του Farah  ενώ οι διοργανωτές φαίνεται να είναι κοντά στο να «κλείσουν» και τον Bekele.

Αυτή την φορά ωστόσο ο Kipchoge φαίνεται να κρατά πιο χαμηλούς τόνους καθώς σε πρόσφατη συνέντευξη του τόνισε πως στόχος του στο Λονδίνο θα είναι η νίκη λέγοντας μάλιστα πως δεν είναι η ιδανική μια στρατηγική στον αγώνα που στοχεύει καθαρά στο παγκόσμιο ρεκόρ.