ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Kilian Jornet είναι κατά γενική ομολογία ο κορυφαίος δρομέας ορεινού τρεξίματος στο κόσμο. Ο τρόπος που διαχειρίστηκε ένα ατύχημα στον αγώνα Hardrock100 στον οποίο έλαβε μέρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αποδεικνύει πως δεν είναι τυχαία στην κορυφή.

Ο Kilian πέτυχε την τέταρτη νίκη του στον ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα μήκους 160 χιλιομέτρων με 20147 μέτρα συνολικής υψομετρικής διαφοράς. Αυτό που καθιστά ακόμα πιο σπουδαία την νίκη του  είναι πως έτρεξε τα 140 χιλιόμετρα του αγώνα όντας τραυματισμένος.

Ο Jornet είχε μία πτώση στο 20ο χιλιόμετρο η οποία του προκάλεσε εξάρθρωση του αριστερού ώμου. Έχοντας εμπειρία από τέτοιους τραυματισμούς ο Kilian κατάφερε να βάλει τον ώμο στην θέση του και παρά τον πόνο συνέχισε τον αγώνα ενώ σε σταθμό ανεφοδιασμού στο 67ο χιλιόμετρο οι γιατροί «έδεσαν» το τραυματισμένο χέρι του για να περιορίσουν τον πόνο.

Παρά τον τραυματισμό του και το γεγονός του ότι ήρθε αντιμέτωπος και με καταιγίδα κατά την διάρκεια του αγώνα ο Ισπανός πρωταθλητής έκοψε πρώτος το νήμα σε 24 ώρες 32 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.

«Σκύλος μαύρος» ο Kilian λοιπόν καθώς έτρεξε 140 χιλιόμετρα στο βουνό με ένα λειτουργικό χέρι, με πολύ πόνο και με τον καιρό να μην είναι σύμμαχος του…

Δείτε και την συνέντευξη του KIlian Jornet αμέσως μετά τον τερματισμό του στο irunfar