ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
photo: MARTIN MEISSNER/AP
O Eliud Kipchoge ήταν ο μεγάλος νικητής στον μαραθώνιο που διεξήχθη σήμερα στους βρεγμένους δρόμους του Βερολίνου.

Ο αγώνας δεν είχε την μεγάλη μάχη που περιμέναμε στο τέλος ανάμεσα σε Kipchoge, Bekele και Kipsang. Οι τρεις δρομείς ήταν στο ίδιο γκρούπ μέχρι και τον ημιμαραθώνιο όπου πέρασαν σε 01:01:29 υπό την «καθοδήγηση» των λαγών. Μετά τον ημιμαραθώνιο ο Bekele άρχισε να χάνει την επαφή με το γκρούπ των πρωτοπόρων μένοντας αρκετά μέτρα πίσω, το τελευταίο του πέρασμα ήταν στο 30ο χιλιόμετρο όπου πέρασε σε  01:28:24 όντας 1′ πιο αργός από τους πρωτοπόρους. Ο Kipsang ηγούταν μαζί με τον Kipchoge και τον Αιθίοπα  Adola την κούρσα μέχρι το 30ο χλμ όταν ξαφνικά εγκατέλειψε.

Μέχρι το 30χλμ οι πρωτοπόροι ήταν σε τροχιά παγκοσμίου ρεκόρ. Έκτοτε ο ρυθμός άρχισε να πέφτει ενώ στην μάχη της πρώτης θέσης ήταν ο Kipchoge και ο Adola με τον Αιθίοπα μάλιστα  να κάνει αλλαγή και να προσπαθεί να πάρει διαφορά από τον Kipchoge στο 37χλμ. O Kipchoge αντεπιτέθηκε τελικά μετά το 40οχλμ και έκοψε πρώτος το νήμα σε 02:03:32 μένοντας μακριά από το παγκόσμιο ρεκορ. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Adola Guye που στο ντεμπούτο το στην απόσταση έκανε μια εξαιρετική κούρσα και τερμάτισε δεύτερος σε 02:03:46. Την τριάδα του βάθρου έκλεισε ο Geremew  Mosinet (ETH) με 02:06:09.

Μπορείτε να δείτε τα περάσματα των πρωτοπόρων εδώ.

Στην κούρσα των γυναικών νικήτρια ήταν η  Cherono Gladys (KEN) με 02:20:23, ακολούθησε η Aga Ruti (ETH) με 02:20:41 ενώ τρίτη ήταν Aiyabei Valary (KEN) 02:20:53.

 

Οι επιδόσεις των Ελλήνων στον μαραθώνιο του Βερολίνου