ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτογραφία:Getty Images

Για πρώτη φορά στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου διεξήχθη την ίδια μέρα ο μαραθώνιος γυναικών και αντρών με τον Κενυάτη Geoffrey Kirui να είναι ο μεγάλος νικητής στους άντρες και την Κενυάτισσα Rose Chelimo που αγωνίζεται με τα χρώματα του Μπαχρέιν να κόβει πρώτη το νήμα στις γυναίκες.

Στους άντρες ο Kirui τερμάτισε σε 2:08:27 νικώντας το μεγάλο φαβορί, τον Αιθίοπα Tamirat Tola o οποίος αν και ήταν βάσει ατομικού ρεκόρ(2:04.11) ο γρηγορότερος απ’ όλους του αθλητές που στάθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης περιορίστηκε στην δεύτερη θέση με 2:09:49, μόλις λίγα μέτρα μπροστά από τον Alphonce Felix Simbu που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με  2:09:51. Δείτε όλα τα αποτελέσματα από την κούρσα των αντρών εδώ.

Στον αγώνα των γυναικών είδαμε με μία κούρσα με έντονο συναγωνισμό. Η Rose Chelimo έκανε την επίθεση της στα τελευταία δύο χιλιόμετρα και ξέφυγε από την πολύπειρη, 37χρονη Edna Kiplagat από την Κένυα και τερμάτισε σε  2:27:11. Η  Kiplagat κατέλαβε τελικά την δεύτερη θέση με 2:27:18 ενώ ίδιο ακριβώς χρόνο σημείωσε και η τρίτη  Amy Cragg από τις ΗΠΑ που με ένα φοβερό σπρίντ στο τέλος «έκλεψε» το χάλκινο μετάλλιο από την Κενυάτισσα Flomena Cheyech Daniel (2:27:21). Δείτε όλα τα αποτελέσματα των γυναικών εδώ.