ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Με χιλιάδες δρομείς να «καταλαμβάνουν» το κέντρο της Αθήνας και μεγάλους πρωταγωνιστές τον Κώστα Γκελαούζο και την Ελευθερία Πετρουλάκη ολοκληρώθηκε το κορυφαίο δρομικό γεγονός της άνοιξης, ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Ο Γκελαούζος (ΠΑΟ) αναδείχθηκε πανελλήνιος πρωταθλητής ημιμαραθωνίου για δεύτερη φορά στην καριέρα του με χρόνο 1:08:30 βελτιώνοντας το ρεκόρ αγώνα που ο ίδιος κατείχε από το 2016 με 1:08:35. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Γιώργος Τάσσης του Τρίτωνα Χαλκίδας ο οποίος διένυσε την απόσταση σε 1:09:23. Την τριάδα του βάθρου έκλεισε ο «μόνιμος πρωταγωνιστής» εδώ και χρόνια στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων Χριστόφορος Μερούσης του ΦΟ Βροδάντων με 1:09:49.

Στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη του ΑΟ Μυκόνου έκοψε το νήμα σε 1:20:00 εκθρονίζοντας την νικήτρια στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις Ράνια Ρεμπούλη(ΑΓΕΣ Καμείρος) που ακολούθησε με 1:20:26. Η πολύπειρη Ντενίζ Δημάκη του ΓΑΣ Ιλισσός κατέλαβε την τρίτη θέση με 1:23:56.


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

 Γκελαούζος:»Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη θέση. Ήθελα να κατέβω βέβαια κάτω από το 1.08.10 και να κάνω ατομικό ρεκόρ αλλά δεν πειράζει. Σε κάποια σημεία της διαδρομής είχε δυνατό αέρα και μας επηρέασε αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Θα συνεχίσω τώρα με στόχο να κάνω έναν μαραθώνιο το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διεκδικήσω το όριο για το Βερολίνο»

Tάσσης:»Ηταν μία ωραία εμπειρία, ήταν η πρώτη φορά που έτρεξα στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Ηταν δύσκολη η διαδρομή , αρκετά πιο δύσκολη απ΄ότι περίμενα, αλλά πήγα αρκετά καλά και είμαι ευχαριστημένος»,

Μερούσης:»Χαίρομαι πρώτα απ’ όλα για τη συμμετοχή μου στον αγώνα. Είχα μία ίωση που με πήγε λίγο πίσω στην προετοιμασία μου. Έκανα μία καλή εμφάνιση σε έναν απαιτητικό αγώνα. Ο Ημιμαραθώνιος ήταν και πάλι μία γιορτή για την πόλη της Αθήνας».

Πετρουλάκη:»Φέτος συμμετείχα για πρώτη φορά στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και κατάφερα να πάρω τη νίκη μετά από μία μεγάλη και δύσκολη μάχη απέναντι σε μία σπουδαία αντίπαλο όπως είναι η Ράνια. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την νίκη μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στη διαδρομή και μας έδινε δύναμη για να φτάσουμε μέχρι τον τερματισμό».

Ρεμπούλη: «Είχα έναν τραυματισμό ο οποίος με πήγε πίσω. Δεν σας κρύβω ότι μέχρι την Παρασκευή δεν ήξερα αν θα πάρω μέρος στον αγώνα ή όχι. Ήρθα έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και τώρα ετοιμάζομαι για τη Βιέννη όπου θέλω να πιάσω το όριο για το Βερολίνο. Συγχαρητήρια στην Ελευθερία για τη νίκη της, αλλά και στην Ντενίζ που είναι παλιά καραβάνα»

Δημάκη: «Για μένα το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι είμαι και πάλι εδώ. Πήρα μέρος στον αγώνα για μία ακόμα χρονιά. Φυσικά, είναι σημαντικό ότι βρίσκομαι και στο βάθρο με την τρίτη θέση. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά είμαι ικανοποιημένη. Χαίρομαι επίσης που κάθε χρόνο ο κόσμος αγκαλιάζει περισσότερο τη διοργάνωση».


Στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας έλαβαν μέρος και οι αθλητές ΑΜΕΑ με τροχήλατα αμαξίδια Παππάς Αντώνης και Ζουμπούλης Γιώργος οι οποίοι τερμάτισαν σε 1:07:43.