ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην τελευταία κούρσα της καριέρας του(σε ατομικό αγώνισμα) ο Usain Bolt γνώρισε την ήττα  από δύο Αμερικανούς.

Στον τελικό των 100μ του παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Justin Gatlin έκοψε πρώτος το νήμα με 9.92 ενώ δεύτερος ήρθε ο συμπατριώτης του Christian Coleman με 9.94. Ο Bolt περιορίστηκε στην 3η θέση με 9.95.

O Gatlin με την νίκη του «πάγωσε» το στάδιο το οποίο λίγο πριν τον είχε γιουχάρει προφανώς λόγω του ιστορικού που έχει με τιμωρίες για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο Bolt παρότι ήταν εμφανώς πικραμένος και απογοητευμένος απo την τρίτη θέση έκανε τον γύρο του σταδίου για να χαιρετήσει το κοινό που τον αποθέωνε, αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον τερματισμό και ο Gatlin υποκλίθηκε μπροστά στον Bolt αναγνωρίζοντας την αναμφισβήτητη αξία του καθώς εδώ και περίπου δέκα χρόνια είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα σπρίντ.

Η ήττα του Bolt σίγουρα δεν μειώνει την αξία του καθώς ο Τζαμαϊκανός κρεμάει τα spikes του μετά από μία σπουδαία καριέρα έχοντας κερδίσει επάξια τον τίτλο του κορυφαίου σπρίντερ όλων των εποχών.

Από την άλλη μεριά σίγουρα δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η νίκη του Gatlin «μεγαλώνει την αξία του» καθώς ο Αμερικανός παρά τα λάθη τα οποία έκανε και πλήρωσε στο παρελθόν στα 35 του χρόνια ανακτά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στα 100μ που είχε κερδίσει και πριν από 12 χρόνια.