ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης φάνηκαν συνεπής στις υποσχέσεις που είχαν δώσει στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη, Κατερίνα Στεφανίδη και γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαναλειτουργία της εγκατάστασης, η οποία στο διάστημα που έμεινε κλειστή λεηλατήθηκε, ενώ παραμένει άφαντη η στατική μελέτη.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το αυθαίρετο κτήριο, θεμελιώθηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με την έκταση να παραχωρείται από τον Δήμο Παιανίας στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με ειδικές διατάξεις και Υπουργικές αποφάσεις ξεπεράστηκαν τα όποια νομικά κωλύματα ανέκυπταν και έτσι το κτήριο παραδώθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία στο δημόσιο. Το τελευταίο όμως δεν αποπλήρωσε την εταιρεία, με αποτέλεσμα αυτή να χρεοκοπήσει και να είναι αδύνατον να βρεθεί η στατική μελέτη του κτηρίου, το οποίο για το λόγο αυτό ήταν αδύνατον να λειτουργήσει.

Ελλάς το μεγαλείο σου!

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον πολιτικό μηχανικό, Νίκο Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της τεχνικής εταιρίας – προμηθευτικών και αθλητικών κατασκευών Microsport, στον οποίο ανατέθηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο η ανασύσταση του φακέλου.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου τόνισε: «Κανονικά ο φάκελος των μελετών ενός κτηρίου θα πρέπει να βρίσκεται σε πολλά σημεία. Στην περίπτωση του Κλειστού της Παιανίας χρειάστηκε αναζητήσουμε και να βρούμε σκόρπια πράγματα, στην Πολεοδομία, στην ομοσπονδία πετοσφαίρισης, στο τμήμα φυσικής αγωγής, στην περιφέρεια ανατολικής Αττικής και στην ΓΓΑ, η οποία ήταν κύριος του έργου.

Για την πλήρη ανασύσταση του φακέλου απομένει να βεβαιωθεί η στατική επάρκεια του κτηρίου, ωστόσο έχουμε όλα τα αρχιτεκτονικά και ηλεκτρομηχανολογικά.

Η εντολή που έχουμε από τον κύριο Βασιλεάδη είναι να προχωρήσουμε την ανασύσταση του φακέλου με οδηγό τον ΣΕΓΑΣ.

Η εκπόνηση της στατικής μελέτης δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Έχει τεράστια δυσκολία, καθότι μιλάμε για δύο κτήρια, το κύριο και το βοηθητικό, τα οποία είναι μεγάλου μεγέθους και ιδιαίτερης κατασκευής. Θα μπορούσε να συγκριθεί σε μεγάλο βαθμό με το ΣΕΦ.

Παράλληλα, έχουμε να ελέγξουμε τις εσωτερικές ατέλειες που έχουν προκληθεί από την πάροδο των ετών.

Με την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών το κτήριο περάσει στην κυριότητα ξανά του Δήμου Παιανίας, ο οποίος είχε παραχωρήσει το χώρο, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις.

Το βασικό όμως είναι ότι άπαξ και παραδοθεί το κτήριο, θα είναι νομιμοποιημένο και μπορεί να λειτουρεί κανονικά. Θα έχουμε μία οριστική λύση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου, ο οποίος επεσήμανε: «Οι εξελίξεις είναι θετικές, ο δήμος έχει μπει σε διαδικασία διαγωνισμού του έργου του ηλεκτρομηχανικούεξοπλισμού, ενώ η περιφέρεια έχει εκταμιεύσει το σχετικό κονδύλι (μισό εκατομμύριο ευρώ), με τη βοήθεια της κυρίας Δούρου.

Η δουλειά από τον μηχανικό που όρισε ο ΣΕΓΑΣ έχει προχωρήσει πολύ, αφού μιλάμε για ένα έργο που ουδέποτε είχε αδειοδοτηθεί για τίποτα. Η απουσία της στατικής μελέτης ήταν το μεγάλο αγκάθι και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει άλλη λύση θα πρέπει να εκπονηθεί νέα.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και ο φωτισμός, η αποκατάσταση του οποίου είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η αυτοψία του κτηρίου σχετικά με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, με την ελπίδα ότι δεν θα προκύψουν νέα προβλήματα από αυτό το μέτωπο.

Οι εκκρεμόητες που υπάρχουν δεν αφήνουν περιθώρια για άμεση ολοκλήρωση των εργασιών. Μόνο με θαύμα ένας διαγωνισμός στην Ελλάδα ολοκληρώνεται χωρίς ενστάσεις, ώστε κατοχυρωθεί και να παραδοθεί χωρίς πρόβλημα.

Σημασιά έχει ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία του και οι λύσεις θα είναι οριστικές».

πηγή:gazzetta.gr